Юлия Стаматова: Няма криза в управлението на читалището
Юлия Стаматова: Няма криза в управлението на читалището / Дарик Добрич - архив

„Няма криза в управлението на читалище „Йордан Йовков" - заяви за Дарик председателят на читалищното настоятелство Юлия Стаматова. Вече е изготвена стратегия за преодоляване на финансовите затруднения в културния институт, която се базира на съкращаване на разходите и увеличение на приходите от дейностите на различните школи. Разкрити са нови клубове като „млад фотолюбител" и шах-клуб, информира Стаматова.

Основен приоритет остава отоплението на голямата концертна зала, която се стопанисва съвместно от читалището и добричката фирма „Карина 90" ООД, подчерта още Юлия Стаматова. Тя припомни, че годишната субсидия за издръжка на читалището е 200 хиляди лева, но през 2009 и 2010 година сумата е била намалявана с по 10%. За тази година културният институт е с бюджет от 176 хиляди лева.

Вече е насрочена и нова дата за провеждане на общо събрание на читалището, след като проведеното през август извънредно общо събрание за избор на ново настоятелство се оказа с нелегитимни решения, заради процедурни пропуски. На 30 октомври от 10.00 часа ще бъде направен нов избор на настоятелство и проверителна комисия.