Въпросът на Дарик: Кои стари сгради в Добрич трябва да бъдат запазени?
Въпросът на Дарик: Кои стари сгради в Добрич трябва да бъдат запазени? / railwaypassion.com

Събарянето на тютюневия склад в Пловдив, предизвикало бурно гражданско недоволство, постави на дневен ред изключително важния въпрос за опазване на архитектурното ни наследство. Затова решихме с ваша помощ да опитаме да съставим списък на най-красивите стари сгради в Добрич -  частни и обществени, които трябва да бъдат съхранени.

Посочете зданията, които харесвате. Кажете има ли застрашени от срутване обекти и защо според вас са оставени на разрухата - заради нечие безхаберие, заради липсата на пари за реконструкция или нарочно, за да се освободи терен за поредната многоетажна кооперация.

Коментирайте ще ги има ли след години старите семейни къщи, ще завърши ли някога реконструкцията на бившия хотел „Москва”, ще оцелее ли родната къща на Адриана Будевска, ще има ли нов живот сградата на старата гара.

Очакваме мненията ви под тази публикация, във фейсбук или на живо в предаването ни утре. Гост в студиото на Дарик ще бъде ресорният зам.-кмет арх. Боян Коларов, когото ще попитаме колко здания в града имат статут на недвижима културна ценност, дали общинското ръководство ще води битка за тяхното запазване и реставрация или и тук е възможен пловдивският сценарий.