/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. В следобедните часове ще започне да се повишава. През следващото денонощие облачността над страната ще бъде значителна. На много места ще има валежи, в Западна и Централна България интензивни и с гръмотевици. Очакват се и градушки.
 
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува по-студен въздух, но в Източна България почти през целия ден той ще се задържи от юг и ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, максимални в повечето места между 17 и 22 градуса, в София около - 16 градуса.

дъжд
iStock/Getty Images

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща и до слънчево. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 17-22 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините също облачността ще е значителна с валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

времето дъжд хора
iStock/Getty Images

През нощта срещу вторник северозападният вятър ще се усили. Валежите ще намалеят и в повечето райони ще спрат. Във вторник ще бъде доста ветровито и хладно, предимно облачно, все още на отделни места с превалявания. През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне, в Югозападна България на места и ще стихне. От запад облачността ще се разкъса и намалее и сутринта в отделни затворени котловини в западната половина от страната, при ясно и тихо време, ще има слани. В сряда ще е без валежи, с променлива облачност. Дневните температури ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА