Волейболистите на Добруджа 07 откриват сезона на 18 август
Волейболистите на Добруджа 07 откриват сезона на 18 август / netinfo

Мъжкият волейболен отбор на "Добруджа 07" ще започне подготовка за новото първенство на 18 август, информираха от пресцентъра на клуба.

Известни са вече имената на четирима нови състезатели, които ще подсилят отбора. Сред новите попълнения е 207-сантиметровият казахстанец Тимур Садиков, който е роден през 1991 г. и ще заеме поста център диагонал. Към отбора ще се присъединят двама състезатели, които през изминалия сезон играха в Монтана - славистът Венцислав Рагин, който бе обявен за най-добър блокировач на световното първенство за младежи до 23 години през м.г. и Димитър Маринков, който е собственост на "Левски". Към добричлии ще се присъедини 27-годишният Вангел Велинов, който идва от варненския "Черно море БАСК". Следващата седмица ще станат  известни имената на още двама волейблисти от новата селекция на тима.

Отборът е напуснал Димитър Иванов, който ще играе в "Динамо" - Букурещ и черногорецът Йован Чулафич. Помощник треньорът Наско Лазаров ще работи в тандем с Драган Нешич в женския румънски отбор КСМ Търговище. На 20 август румънките пристигат на тренировъчен лагер в Добрич.

Първото занимание на волейболистите на "Добруджа 07" ще бъде във фитнес залата в Парк хотел "Изида" в градския парк, а подготовката на отбора ще премине изцяло в Добрич. Старши треньорът Мирослав Живков уточнява контролите, планирайки и такива с чуждестранни отбори, които ще са на подготовка в България.