В събота ще обявят кога ще има дежурни групи за децата
В събота ще обявят кога ще има дежурни групи за децата / Дарик Добрич
В събота ще обявят кога ще има дежурни групи за децата
24375
В събота ще обявят кога ще има дежурни групи за децата
  • В събота ще обявят кога ще има дежурни групи за децата

В събота, 19 декември, община Добрич ще обяви колко и в кои точно дни ще осигури дежурни групи за периода 21 декември 2009 - 8 януари 2010 г., стана ясно на днешното редовно заседание на Общинският съвет. На него съветникът от БСП Деян Дяков отправи питане към зам.-кмета Камелия Койчева какво налага затварянето на детските заведения в Добрич за 11-те работни дни, както и защо при наличие на затруднения за бюджета, кметският екип не се е обърнал към общинския съвет.

Камелия Койчева уточни, че затварянето се налага от намаляването на броя деца в заведенията по празниците в последните години, както и от нуждата от икономии в секторите образование и здравеопазване в условията на криза.

По темата не взе отношение друг от общинските съветници.

Дарик припомня, че първоначално кметството обяви, че затваря всички детски заведения в Добрич от 21 декември до 8 януари, но след това реши да работят по една дежурна група за деца от градини и от ясли в ЦДГ № 29 в квартал "Балик" от 4 до 8 януари 2010.. Койчева обясни, че 29-та градина е избрана заради възможността да се разкрие яслена група, а не за затруднение на родителите.

Окончателното решение на кметството се базира на допитване за посещаемостта, което в момента се прави сред родителите и ще продължи до 18 декември.

Чуйте в прикачения файл доводите, изразени от Камелия Койчева пред общинския съвет. От нейните думи става ясно, че община Добрич предвижда да внесе в местния парламент искане за вдигане на таксите в градините и яслите или за съкращения на персонала.