/ БГНЕС
76 секции в 8-ми Добрички избирателен район са определени за машинно гласуване, става ясно от списъка, публикуван на сайта на ЦИК след решение на Комисията.
 
Районната избирателна комисия проведе първо заседание

41 от секциите са в град Добрич, като 4 от тях са в ОУ „Панайот Волов“. В останалите общински центрове броят на секциите е следният - 4 в Балчик, 2 в Генерал Тошево, 5 в Каварна, 3 в Тервел и по една в Шабла и Крушари. Останалите секции с машинно гласуване са разпределени в населени места от Община Добричка и в големи села от другите общини.

Окончателно и въпреки жалбата: На евроизборите все пак ще има машинно гласуване
 
Към настоящия момент няма сигнали за случаи, в които да няма достатъчен брой хора за сформирането на Секционни избирателни комисии. Това каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев.
 
В момента ЦИК довършва методическите указания за СИК, с оглед вече един път назначени от 30 април, Районните избирателни комисии да планират обученията на СИК.
 
"Промените в Изборния кодекс позволяват на всяка една парламентарно представена политическа сила да има по един член в СИК", допълни Андреев