Утре четат присъдата по делото за отравяне с татул
Утре четат присъдата по делото за отравяне с татул / netinfo

Добричкият окръжен съд даде ход на делото срещу Румяна Маринова, обвинена в опит да убие бившия си съпруг и за подбудителство на трима души да сторят това вместо нея.

Съдът изслуша един свидетел на обвинението и със съгласието на адвокатите на всички страни прочете показанията на друг свидетел, който е с неизвестен адрес в чужбина. Съдът изслуша трите вещи лица, изготвили съдебно-медицинска експертиза на капсулите с татул. С тях Румяна се опитала да отрови съпруга си.

Приети бяха също документите за извършените в Софийския районен съд разпити на вещите лица, направили ботаническата, физико-химическата и две съдебно-медицински експертизи.
 
Делото срещу Румяна Маринова и нейните помагачи започна повторно през март 2008 година. Другите обвиняеми - Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов отговарят за измама на Румяна, направена с цел да набавят за себе си имотна облага.

Според обвинителния акт отровителката е направила предумишлен опит да умъртви с татул съпруга си Стамен Савов през декември 2001 година. В началото на 2002 година тя платила 13 952 лева на другите трима обвиняеми, за да я отърват от мъжа й. Държавното обвинение претендира, че Ивелина, Данаил и Георги са взели парите, като са заблудили Румяна, че ще изпълнят поръчката й. На 30 април 2002 година те инсценирали опит за покушение срещу Савов по пътя Варна – Добрич. Тогава са задържани Румяна и Ивелина, а ден след това - и двамата мъже.  

Присъдата по делото се очаква утре.