Търсят берачки на плодове за работа в Испания
Търсят берачки на плодове за работа в Испания / Sofia Photo Agency, архив

Испания набира спешно кандидати - жени за сезонна работа по 3 оферти - за бране на ягоди, нектарини и праскови и малини, съобщават от Бюрото по труда в Добрич.

Кандидатките за бране на нектарини и праскови трябва да са работили в Испания, т.е. да имат идентификационен номер на чужденец. За кандидатките за бране на ягоди и малини не се изисква такъв номер. Желаещите трябва да имат опит в полската работа - да са работили на полето в своята страна или в Испания, с тези или други култури и насаждения. Сред изискванията за работа са още добро физическо състояние и възраст между 20 и 45 години /за офертата за бране на ягоди и малини - от 18 до 40 години/. Не са необходими познания по испански език.

На наетите се предлага срочен трудов договор от месец февруари до приключване на кампанията. Жилището се предлага от работодателя. Местата са за работа в провинциите Уелва, Палос, Могер и Картая.

Кандидатите могат да получат подробна информация и да подадат документите си в стая 607 на Дирекция "Бюро по труда", ул. България 16, Добрич.

Срокът за подаване на документи е кратък - само до 12 януари т.г.