Търсят 3 500 строителни работници за Израел
Търсят 3 500 строителни работници за Израел / Дарик Добрич

Агенцията по заетостта набира 3 500 строителни работници за временна заетост в Израел, съобщават оттам. Търсят се най-много кофражисти и арматуристи - 70% от общия брой необходими работници. Нужни са и специалисти по керамични облицовки по подове и стени; и за мазилки.

Предлаганата заетост е за 3.5 години. Наетите трябва да бъдат в Израел преди 1 април т.г.. Те ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност за продължаване. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 40 години; да не са работили досега в Израел; да нямат първа степен роднини, които да работят в Израел (с изключение на братя и сестри); да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини; да не страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

Кандидатите трябва да отговарят и на едно от изискванията: да притежават диплома/удостоверение за завършено професионално образование/обучение и да имат най-малко 3 години доказан професионален опит, отразен в трудовата книжка, или да имат 5 години доказан трудов стаж по съответните специалности, който да бъде отразен в трудовата им книжка.

Желаещите да кандидатстват трябва да представят в Бюрото по труда заявление за кандидатстване (по образец); копие от диплома/удостоверение и копие от трудовата книжка, на които оригиналът трябва да бъде показан; и копие на лична карта.

Крайният срок за подаване на документите е 20 февруари 2012 г..