Съдът задържа под стража 29-годишния наркодилър
Съдът задържа под стража 29-годишния наркодилър / netinfo

Добричкият окръжен съд задържа под стража 29-годишния Диян Вичев, заловен на 19 октомври, докато разпространявал наркотици в центъра на Добрич. За случая съобщиха по-рано днес от полицията. Бяха открити половин килограм амфетамин и 170 таблетки метамфетамини.

Представителят на държавното обвинение посочи днес пред съда, че събраните доказателства и тежестта на деянието му аргументират реалната опасност Вичев да се укрие или да извърши друго престъпление. За подобно деяние Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода” за срок от 5 до 15 години и глоба в размер на 20 до 100000 лв.

Прокурорът настоя на обвиняемия да бъде наложена постоянна мярка за задържане, независимо че той страда от хронично заболяване и има планирана хирургична интервенция. „Това не му е попречило да се занимава с престъпната дейност”, подчерта обвинителят. По делото е представена и съдебно-медицинска експертиза, според която обвиняемият може да остане в следствения арест.

Защитата на Вичев се противопостави на това и изтъкна, че съществува сериозна опасност за здравето му. Адвокатът разви тезата, че при употребата на обезболяващи Вичев се е пристрастил към наркотиците.

Вичев е завършил средно образование, не е женен. Има лоши характеристични данни, но не е осъждан.