Стефан Тафров - водещ кандидат на ПП „Да, България“  в листата на обединението  „Демократична България“ за предстоящите европейски избори, по време на посещението си в Добрич
Стефан Тафров - водещ кандидат на ПП „Да, България“  в листата на обединението  „Демократична България“ за предстоящите европейски избори, по време на посещението си в Добрич / Дарик Добрич
Предсрочните парламентарни избори у нас са неизбежни, смята бившият дипломат и настоящ кандидат за евродепутат
Предсрочните парламентарни избори в България са неизбежни. Управлението на ГЕРБ е в криза.Скандалите, които тресат властта са прелюдия към разпад на управлението и нови парламентарни избори, които може да се състоят едновременно с местните. Това заяви в Добрич Стефан
Тафров - водещ кандидат на ПП „Да, България“  в листата на обединението  „Демократична България“ за предстоящите европейски избори.

„На хората им е писнало от корупцията, от кражбата, от мутрите, които са се окопали във властта. Задачата на „Демократична България” е да бъде алтернатива на тези мутри във властта, на тези разклонения на държавна сигурност, които са във всички партии на статуквото и които дърпат България назад вече толкова години” – подчерта бившият дипломат. Той сподели, че цял живот се е занимавал с това да свърже България със свободния свят, но сега отново има нужда страната ни да воюва за доверие както в началото на 90-те години. По думите му 12-сет години след присъединяването си към ЕС България продължава да бъде най-бедната и най-корумпираната страна в Европа.

„Моята основна цел в Европейския парламент ще е да се боря за възстановаване на доверието към България и да бъда представител на демократичната общност в България. Предстоят дълбоки реформи в ЕС и когато една страна като България продължава да бъде в това незавидно положение и няма кой да говори от нейно име по убедителен начин има опасност да ни изтикат в периферията и решенията да се вземат без нас. Има един принцип в дипломацията и той е, че винаги трябва да бъдеш част от форматите, в които се обсъжда каквото и да било. Винаги трябва да си около масата, на която се вземат решенията. Който не е около масата е обикновено в менюто. Аз не искам България да бъде в менюто, искам да се преборя България да бъде около масата” – категоричен бе Стефан Тафров.

Той коментира важността на предстоящите избори във вътрешнопартиен и европейски план, като подчерта, че който спечели тези избори, ще спечели  парламентарните и местните след това. В европейски план предстоящите избори са много важни, защото европейците не са никак доволни от състоянието на ЕС, счита бившият ни посланик в Италия, Великобритания, Франция и ЮНЕСКО и постоянен представител в ООН. 

"Много от европейците намират, че езикът на който им се говори е прекалено далечен и сложен и е много важно да се възстанови тази връзка между европейските граждани и хората в Брюксел, които управляват ЕС. Демократична България ясно се позиционира  в силно проевропейските политически сили, които ще се борят за един силен,  единен европейски сюз, който дава на своите граждани сигурност и перспектива. Това е нашата амбиция и ние сме част от този европейски отбор.” – заяви още Стефан Тафров.