Бриджорът Калин Караиванов - многократен медалист от световни и европейски състезания
Бриджорът Калин Караиванов - многократен медалист от световни и европейски състезания / СК "Дама купа"
Албена е домакин на 35-я Международен бридж фестивал "Албена 2017". Официалното откриване се състоя в петзвездния хотел "Фламинго Гранд" на ваканционно селище.  
 
В първия двойков турнир 20 двойки от Австрия, Русия, Румъния, Молдова и България се състезаваха за купите и наградите, предоставени от "Жилфондинвест"- Добрич.
 
В предварителното класиране първи са Веселин Величков/ Ст.Загора/ и Йордан Вълканов /Хасково/, следвани от Румен Балджийски /Сопот/ и Красимир Ангелов /Ловеч/ и Иван Тонев и Живко Великов /Варна/.
Днес от 15.00ч, е вторият двойков турнир за купа"Нощен клуб"Форум", а утре по същото време ще се състои третият двойков турнир за купата на ресторант "Номад" - Албена.
 
В петък ще се проведе блиц отборен турнир за купата на ресторант "Ла Бомба" - Албена, а в почивните събота и неделя от 15.00 часа са двете сесии на турнира за смесени двойки, където купите са осигурени от организаторите на Фестивала от спортен клуб "Дама купа" - Добрич.
 
Началото на втората игрална седмица ще започне с двойков турнир за купата на домакините от хотел "Фламинго Гранд" и ще продължи с най масовия турнир – трисесийният  Конгрес"Албена".
 
По време на финалните 3 дни ще се състои най престижната проява - откритият отборен турнир за купата, носеща името на новия петзвезден  хотел " Парадайс Блу". Турнирът ще бъде излъчван директно в световния интернет сайт "Bridge Base Online".
 
През двете седмици на международния бридж фестивал "Албена 2017" среща ще си дадат над 400 състезатели и гости от над 13 европейски страни. Най - екзотичната делегация е от Замбия, която е представена от ръководството на своята бридж асоциация.
 
В 35-то издание на фестивала се включват бридж-звездите Георги Стаматов/Jerry/, Калин Караиванов, Росен Гунев, Виктор Аронов, Иван Нанев, Юлиян Стефанов, Румен Трендафилов, Владислав Испорски и румънските им колеги Мариус Йонита, Марина Стегарою, Мариус Джорджеску, Свен Йериксон и много други.
 
Входът за зрители в хотел"Фламинго Гранд" е безплатен.