Деца засадиха четири дръвчета по повод рождението на Апостола
Деца засадиха четири дръвчета по повод рождението на Апостола / Дарик Добрич
Ученици от четвърти, шести, седми и осми клас на  училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Силистра дадоха старт на инициатива за засаждане на дръвчета по повод рождението на Васил Левски. Идеята е на силистренския учител и родолюбец Христо Раев, като целта му е до отбелязването на годишнината, на 18 юли т. г.,  да бъдат обхванати почти всички училища в града и областта. 

Част от учениците, включили се в акцията по засаждането на дръвчетата, са и членове на клуб „Млади възрожденци” в училището. Те обещаха да пазят младите липички от посегателства и редовно да ги поливат.

Инициативата ще продължи със засаждането на дръвчета в  СУ „Никола Вапцаров” в Силистра, а младите фиданки /липа и американски дъб/, поне на този етап осигурява Христо Раев, който с гордост споделя , че ги е отгледал сам. Пред журналисти Христо Раев заяви, че инициативата е подкрепена и от  Общинския комитет "Васил Левски" в Силистра, в който той членува. Бившият учител по биология е известен с почти ежегодните си велопоходи , които организира сам,  посещавайки места в България и чужбина, свързани с живота и делото на Васил Левски.