инж. Тодор Гикински
инж. Тодор Гикински / Дарик Добрич
Гикински възмутен от поста на кмета Йорданов във фейсбук
Шефът на ВиК Добрич Тодор Гикински коментира пред Дарик, че е възмутен от поста на кмета Йордан Йорданов във фейсбук. В него кметът заявява, че търпението на Добрич се е изчерпило заради водните проблеми.


 
Общината пише писмо до МРРБ, иска министерството да се намеси за решаване на водните проблеми на Добрич

Гикински недоумява защо общината казва, че комуникацията с него е трудна. „Ние имахме среща тази сутрин в 9.30 часа и аз го уверих, че всичко е наред. Разделихме се по нормален начин. След това той пише във фейсбук. Няма нищо вярно в тези негови изказвания”, каза Гикински.

Той обясни, че вчера е имало авария на главния колектор на ул „П.Хитов”, тя е била отстранена до обяд, но тъй като мрежата е била празна, водата е потекла вечерта.  

Снощи в квартал „Изгрев” е имало проблем. „Махалата остана без вода и имаше струпване на хора, недоволни от нас. Но това не беше по наша вина, а по вина на фирмата-изпълнител на водния цикъл. Тя трябваше сама да си отстрани аварията, но си бяха тръгнали и след 17:00 часа я отстранявахме ние”, обясни Гикински.

Той не отрича, че напоследък са се струпали доста аварии. „Това е така, защото тези проблемни места не са правени с години и положението е станало нетърпимо. Само оня ден отстранихме 5 аварии на главния колектор, който храни целия град”, посочи водният шеф.

Той съобщи, че блоковете до болницата са прехвърлени за захранване на тръба с по-голям капацитет и вече нямат проблем с налягането. В понеделник ще бъде пуснато второ захранване на болница и лечебното заведение вече няма да страда от липсата на вода. Възстановена е помпена станция „Приморци” и сега тя работи на 90% от капацитета си. Съвсем скоро тя ще стигне 100% от възможностите си, което ще доведе до нормално захранване на града с вода, каза още Гикински.

По повод проблемите в 8-етажните блокове на ул „Цар Петър” Гикински увери, че ако налягането не се нормализира, в понеделник там ще бъде включено допълнително захранване.