Тодор Гикински
Тодор Гикински / sandanski1.com
Инж. Тодор Гикински бе избран за изпълнителен директор на добричкото „Водоснабдяване и канализация“ АД. Това реши Общото събрание днес.
 
Гикински идва от Сандански, където до пролетта е бил управител на местното водно дружество – УВЕКС ЕООД. На 27 април т.г. е отстранен от поста от Общинския съвет в града, по предложение на кмета Кирил Котев, информира местният сайт Sandanski1.com. Гикински има обвинение за престъпление по повод изграждането на водопровод в село Кръстилци, както и издадени 15 съдебни акта за нарушения. Освобождаването му е предизвикало продължителни дебати, в които бившият управител е получил както нападки, така и поддръжка от различни съветници.
 
Досегашният изпълнителен директор на ВиК – Добрич инж. Димитър Радушев бе освободен днес от поста, като съобщи за Дарик, че не е получил предложение от борда на директорите за друга длъжност, която да заеме, но обмисля да подаде молба за работа в дружеството.
 
В борда на директорите на ВиК – Добрич влизат Мария Тодорова – представител на МРРБ, Саркис Караджиян от ВиК Бургас, Тодор Гикински и бившият кмет на Добрич Детелина Николова. Предприятието е със 100% държавно участие.