Росен Карадимов: БСП ще е първа политическа сила в Добрич на евроизборите
Росен Карадимов: БСП ще е първа политическа сила в Добрич на евроизборите / Дарик Добрич

„БСП стои много сериозно на политическия терен в Добрич и без да съм безкраен оптимист смятам, че Добрич ще е една от изключително приятните изненади в национален план за социалистическата партия на предстоящите евроизбори” – заяви в студиото на Дарик областният председател на партията Росен Карадимов. Той подчерта, че няма отлив на членове след преминаването на досегашния общински председател на организацията Владимир Калчев в редиците на АБВ. „Напротив  – върви много сериозен процес на консолидация. Изцяло обновено е изпълнителното бюро на общинската организация, много млади хора влязоха вътре. БСП в известен смисъл беше длъжник на Добрич, защото не излъчваше онези послания и фигури, които можеха да ангажират широки слоеве от хората. Смятам, че този етап е преодолян и добричката организация на БСП е в много сериозен подем” – коментира Карадимов.

Според него БСП ще бъде първа политическа сила в Добрич на предстоящите евроизбори. „Силно се надявам, че за този резултат ще повлияе и политиката на правителството в момента. Макар и с много бавни темпове нараства подкрепата за този вид политика в последните месеци” – смята областният лидер на социалистите. Той подчерта, че изборът, който ще направим на 25 май е много важен, защото от тези избори зависи както стабилността на политическата ситуация в България, така и бъдещето на Европа.

„Обикаляйки страната виждам как избуява евроскептицизма и антиевропейските настроения. Обяснявам си го с това, че след 2007 г. животът на българите не се подобри кой знае колко много. Някак си Европа се отчужди, стана бюрократична, прекалено чиновническа, много по-близка до финансовите капитали и до защитата на големите банки, до макрофинансовите процеси и се отдалечи от обикновените хора. Не това е бил замисълът, когато се е консолидирала една социална и солидарна Европа. От тази гледна точка Брюксел може да изглежда много далече, но тези избори са много важни, за да върнем надеждата в солидарност и справедливост като начин на правене на политика, а не на бюрократичност, административна надменност и двоен стандарт,  каквито в момента виждаме”  - каза още Росен Карадимов.