ВиК ремонт
ВиК ремонт / Община Белоградчик
Договор за предоставяне на финансова помощ в размер на 257 504 лева подписаха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и министърът на регионалното развитие. Средствата са целеви и ще бъдат инвестирани в обект „Рехабилитация на водопровод помпена станция Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“, с обща дължина 7 020 метра. Благодарение на предоставените средства ще се доизгради алтернативно трасе за водоснабдяване на селата Люляково и Писарово.

До отпускане на сумата от бюджета на министерството се стигна след поредица от срещи и мотивирано писмено искане за подобряване на водопреносната инфраструктура в южната част на общината, посочват от кметството в Генерал Тошево.

Местната администрация ще проведе обществена поръчка до 30 ноември, информират оттам. Предвижда се пълна рехабилитация на ВиК трасето от с. Малина до гр. Генерал Тошево, по което през 2016 година с 40 000 лева общински средства бе подменен 1 200 метра захранващ водопровод. Със сумата, отпусната от МРРБ, ще бъде рехабилитарана останалата част от трасето – 7 020 метра, с което ще се реши проблема с хроничния недостиг на вода в селата Люляково и Писарово.

С оглед амортизираната водопреносна мрежа само през последните 3 години Община Генерал Тошево е инвестирала над 100 000 лева във ВиК инфраструктура на територията на цялата община.