/ Община Генерал Тошево

С 24 000 лева се обезпечават строително-монтажни работи по подмяна на магистралния водопровод на Генерал Тошево, който се явява най-невралгичния участък от ВиК системата в града. Парите са от бюджет 2018 на Общината, информират оттам. Между общинска администрация и „Водоснабдяване и канализация“ АД Добрич е сключен договор за дейностите.

В момента върви подмяна на водопреносното трасе, след което изкопът ще бъде затворен. Тръбите, които се поставят, са дебелостенни и притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот, уточняват от Общината. През лятото, когато е активният пътно-строителен сезон, улицата ще бъде изцяло асфалтирана.

В Община Генерал Тошево започна почистването на пътната мрежа

Очакванията са след изпълнение на разписаните договорености да намалеят физическите загуби по вътрешната водопроводна мрежа и натискът върху водопроводните съоръжения, което ще облекчи съществено положението в този район на града.

Заради проблема с честите аварии по водопроводната мрежа в община Генерал Тошево, само през последните три години от общинската хазна са заделени над 100 000 лева за подмяна на ВиК-инфраструктурата както в града, така и в част от междуселищните трасета.