/ Община Мездра
В Община Генерал Тошево стартира почистването на общинската пътна мрежа. С цел осигуряване на безопасност и видимост при движение вече са почистени банкетите и канавките от с. Пчеларово до с. Зограф, като се предвижда работата да продължи и през лятото по отсечките с. Зограф – с. Градини, път II 29 – с. Пленимир – разклон за с. Петлешково, както и отсечката за с. Писарово.

Тази година в акцията по почистване се използва специализирана машина за косене на крайпътни тревни площи, уточняват от добруджанското кметство.

Паралелно с това дейности по отстраняване на храсти, дървесна растителност и косене на банкети тече и по републиканската пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево. В момента няколко работни групи почистват пътя  Генерал Тошево – Изворово – Росица, в частта на с. Росица. Дейностите на фирмата – изпълнител са инспектирани в началото на седмицата от кмета на общината Валентин Димитров.

През последните няколко години Община Генерал Тошево заделя значителни по обем средства за поддръжка на общинска пътна мрежа с цел създаване на нормална пътна обстановка и превенция срещу пътнотранспортни произшествия.