Разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици
Разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици / Дарик Нюз - архив

Организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици, е разбита при операция в Добрич, информираха от полицията. Акцията на служители от областната дирекция на МВР и на ГД „Криминална полиция“ е проведена под контрола на Специализираната прокуратура.

Полицейската операция е осъществена на 7 октомври. При съвместни оперативно-издирвателни действия на служители на ОДМВР – Добрич и на ГД „Криминална полиция”, в Добрич са задържани двама души за разпространение на хероин. В хода на работата, осъществена под контрола на Специализираната прокуратура, са задържани и още осем участници в организираната престъпна група. Те са криминално проявени и ефективно осъждани за държане и разпространение на наркотици.

Полицаите са извършили претърсвания на множество адреси в Добрич, откъдето са иззети наркотични вещества, електронни везни, парични суми и оръжие.

На 8 октомври на задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за държане и разпространение на наркотици. На 10 октомври, на заседание на Специализирания наказателен съд, е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на всичките десетимата обвиняеми.  Работата по изясняване на случая продължава.