Работник загина при изкопни дейности в Тервел
Работник загина при изкопни дейности в Тервел / DarikNews, архив

Строителен работник е загинал при изкопни дейности в Тервел. Трагичният инцидент е станал вчера следобед, потвърди пред Дарик директорът на Инспекцията по труда инж.Младен Мартинов. 52-годишният добричлия е работел на дъното на неукрепен изкоп, дълбок 3,5 метра. Върху него се е свлякло огромно количество земна маса, която затрупала човека. Неговите колеги не са успели да го изровят навреме и той е починал.

Веднага на мястото е направен оглед от служители на Инспекцията по труда. Към момента е установено, че загиналият е имал сключен трудов договор с добричка строителна фирма, която е един от изпълнителите на проекта за подмяна на водопроводната мрежа в Тервел. Констатирано е още, че на обекта има и други неукрепени изкопи, като работата в тях е спряна.

Починалият е бил дългогодишен работник в строителната фирма. Проверката на трудовия надзор продължава. В Инспекцията очакват цялата документация на фирмите-подизпълнители на проекта. Предстои да бъдат изслушани показанията на колегите на загиналия и на управителя на фирмата.