Проверяват магазините за търговия с химични вещества и препарати
Проверяват магазините за търговия с химични вещества и препарати / netinfo

541 проверки на магазини и щандове за търговия с химични вещества и препарати, бензиностанции, газостанции и селскостопански аптеки са извършили специалисти от отдела за контрол на нехранителните обекти и стоки към РИОКОЗ -Добрич за миналата година, съобщават от инспекцията.

Издадени са 4 предписания за отстраняване на несъответствия. Едното е за неправилен и непълен  етикет  на химичен препарат, а останалите  3 за забрана на  търговия с химични вещества и препарати. Издадена е 1 заповед за спиране експлоатация на обект - метанстанция. 
Съставен е 1 акт за допускане търговия на биоциден препарат без разрешение за пускане на пазара. Наказателното постановление за нарушението е за 10 000лева, уточняват от РИОКОЗ.  

От началото на тази година до момента са извършени 249 проверки на химични вещества и препарати.

От РИОКОЗ - Добрич напомнят на производителите, вносителите и дистрибуторите на химични вещества и препарати, че има промени и допълнения в европейското законодателство по химикалите, които трябва да се спазват. Пълната информация за промените може да се намери на  сайта на Министерството на околната среда.