Победителката Пламена Раева
Победителката Пламена Раева / Дарик Добрич
Рали Добрич - Браила ще се проведе от 17 до 20 май
Пламена Раева от Провадия със Ситроен спечели 14-ото издание на добричкото Осмомартенско рали. Състезанието се проведе десетина дни след женския празник заради лошото време миналата седмица.

Общо 14 дами участваха в ралито. Пламена успя да се наложи над добричките екипажи в двата етапа – майсторско кормуване и скоростна отсечка. 31-годишната водачка бе най-добра и в демонстративното състезание на Тойота и взе парична награда от 200 лева /видеото/.
 

На второ място в ралито се класира 31-годишната добричлийка Божанка Йорданова с Ауди, а третото място зае 22-годишната Елена Йорданова с БМВ, също от Добрич.

Призьорките получиха купи, както и награда - въздушна разходка с делтапланер от СК“Въздушни спортове“. Всички дами – участнички пък си тръгнаха с грамоти.

рали Добрич осмоматенско
Дарик Добрич

Пламена разказа пред Дарик, че чула случайно за добричкото рали и решила да се пробва. Шофира активно от 18-годишна, а автомобилният спорт й е хоби. Участвала е и в други аматьорски състезания. Зад волана се чувства отлично и смята, че дамите са добри шофьори - по-внимателни и предпазливи. До момента не е имала сериозни инциденти на пътя.

Организатори на състезанието са Автомобилен спортен клуб „Добрич“ и Съюзът на българските автомобилисти, със съдействието на Община Добрич.

Талисманът на ралито – 88-годишната Станка Василева, този път не се пусна в състезанието. Възрастната дама, която е зад волана повече от 60 години, решила да не насилва автомобила си и днес да остане само зрител. Иначе леля Станка се чувства отлично и преди състезанието даде ценни указания на останалите шофьорки.

Стана известно още, че тази година рали Добрич – Браила ще се проведе не както обичайно през есента, а от 17 до 20 май. Това ще бъде 34-тото  издание на ралито, в което ще се включат 10 български и 10 румънски екипажа.

рали Добрич осмоматенско
Дарик Добрич

рали Добрич осмоматенско
Дарик Добрич

рали Добрич осмоматенско
Дарик Добрич