Протестиращи добричлии: Министрите да слязат от лимузините и ще има пари за пътища /СНИМКИ/
Протестиращи добричлии: Министрите да слязат от лимузините и ще има пари за пътища /СНИМКИ/ / Дарик Добрич, Таня Топалова

За трети пореден път добричлии издигнаха глас срещу лошите пътища и намерението на правителството да вдигне цената на винетките. На паркинга пред сградата на Стоматологията се събраха десетки леки автомобили и мотоциклети, а водачите им развяха националния флаг и табели с надпис „Протест”.

„Протестираме не за самата цена на винетката, а за това, че няма пътища в Североизточна България. Първо да оправят пътищата, с удоволствие ще си плащаме винетките. От осем години плащаме винетки в Североизточна България, но и в момента както първокласните, така и международните пътища са  в окаяно състояние. Добрич – Варна, Добрич – Албена, Добрич – Балчик, Добрич – Тервел, Добрич – Шумен, Тервел – Шумен, това са все първокласни пътища, по които вече няма асфалт. Радвам се, че министър Павлова ни сравнява с Европа, но не само когато трябва да плащаме данъци и такси, а да направят сравнение между европейските  и българските заплати. Нека самите министри да се сравнят с европейските си колеги, които се движат с градския транспорт, а не като нашите, които се возят в лимузини за 200 хил.лв. Да слязат от лимузините и ще има пари за пътища, за майчинство и за здравно осигуряване в България” – заяви един от ораторите на протеста Джихан Зейнунов.

„Протестът е срещу системата. Не трябва да спираме, докато не ни обърнат внимание” – категорични бяха протестиращите.

Колоната от автомобили премина по ул. .„Отец Паисий”, Бакарди, бул.”Трети март", ул.”Сан Стефано”, бул.”Русия”, бул. „25-ти септември” и продължи до паметника на Хан Аспарух. Намерението на недоволните автомобилисти е да изляза по улиците на Добрич отново идната седмица.

Протестиращи добричлии: Министрите да слязат от лимузините и ще има пари за пътища /СНИМКИ/
netinfo