Променят новогодишния концерт в Каварна заради икономии
Променят новогодишния концерт в Каварна заради икономии / Дарик Добрич

Новогодишният концерт в Каварна няма да бъде с гост-изпълнители Йорн Ланде и група "Кикимора", както бе обявено по-рано. Това съобщават от общината, по повод тиражирани в медиите публикации, че новият кмет Нина Ставрева е отменила събитието.

Концертът на 31 декември ще се състои, но ще бъде с други участници. От общината уточняват, че няма договорни отношения с Ланде и група „Кикимора". Посочва се, че на концерта на норвежкия изпълнител и българската рок група - "БТР" миналата година са присъствали около 200 човека от града и гости. От бюджета са похарчени 41 000 лева. По представени разчети, предстоящият новогодишен концерт в Каварна на Йорн Ланде и група „Кикимора" би струвал около 30 000 лева, допълват от пресслужбата на общината. Високата стойност, както и желанието на гражданите да се внесе разнообразие в стила на празника, са мотивите тази година концертът да бъде променен, коментират оттам.

В съобщението се допълва, че към момента Община Каварна дължи към различни институции малко над 700 000 лева. Администрация ще използва спестените от концерта средства, за да се покрият най-спешните задължения към общинската болница, които възлизат на 93 000 лева.