/ Община Добрич
Необходимите средства за ремонт биха надхвърлили 2 000 000 лв., което не е по финансовите възможности на Общината
Продължава да се търси вариант за поддържане на старата жп гара в Добрич, съобщиха от Общината. Отчитайки желанието на гражданите, е извършен анализ на необходимите за запазване и възстановяване на старата сграда на жп гарата.

Припомняме, че сградата е държавна собственост. Първоначален анализ установи, че необходимите средства за ремонт биха надхвърлили 2 000 000 лв., което не е по финансовите възможности на Общината.

Община Добрич отправи запитване за съдействие до регионалното и транспортното министерство. От министерствата заявяват, че възстановяването на функционалността на старото приемно здание е свързано с голям разход на средства за ремонт на сградата, за промяна на коловозното и стрелково развитие на гарата, както и изграждане на нови перони.

През последните две години Община Добрич успя да ремонтира три общински сгради, неподдържани от много години, намиращи се в центъра на града.


Към момента не е заявен инвеститорски интерес, но при изразен такъв за запазване и развие с конкретно предназначение сградата на старата гара Община Добрич ще съдейства спрямо нейните компетентности.