Окръжен съд - Добрич
Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич
Окръжен съд - Добрич прекрати дело за признаване на финансова санкция, наложена в Германия на 20-годишен добричлия, след като в хода на производството се разбра, че глобата вече е била платена.

Делото е образувано въз основа на изпратено удостоверение от Федерална служба „Правосъдие” - Бон за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

20-годишният Асен И. е бил глобен за нарушаване на правилата за движение по пътищата, тъй като на 11 юни миналата година в гр. Ремшайд,  като водач на лек автомобил, е превишил с 33 км/ч. максимално допустимата скорост в населени места - 50 км/ч., информират от пресслужбата на Окръжен съд – Добрич. Финансовата санкция срещу младежа е била постановена на 5 август миналата година с акт на Главния кмет на град Ремшайд. Наложената глоба е била в размер на 160.00 евро и 28.50 евро за сторените в производството разноски.
 
В предходното съдебно заседание в Окръжен съд - Добрич нарушителят е  представил документ, удостоверяващ, че наложената му глоба вече е била платена.Това е  дало основание на съдебния състав да изиска допълнителна справка от германските власти дали е било извършено плащане на паричната санкция. В отговор на запитването е изпратено писмо от Федерална служба „Правосъдие” - Бон, в което се посочва, че при тях е постъпила информация за пълно плащане на наложената глоба, поради което оттеглят молбата си за оказване помощ при изпълнение.
След полученото от страна на издаващата страна уведомление Окръжният съд е намерил, че са налице предпоставките за прекратяване на производството. Определението на съда е окончателно.