Предлагат община Балчик да организира ветроходна регата
Предлагат община Балчик да организира ветроходна регата / Община Балчик

Хотелиери в Балчик предложиха през следващата година да се финансира ветроходна регата, която да бъде атракция за гостите на града в пиковия за лятото период. Предложението бе направено по време на дискусия в Консултативния съвет по туризъм на програмата за развитие на туризма в града през 2015 г.. На срещата присъстваха хотелиери, представители на големи туристически обекти и специалисти от местната администрация. Те обсъдиха разпределението на средствата от туристическа дейност, събирани от общината.

Предложено бе забележителностите, с които разполагат Балчик и района, да бъдат рекламирани по-атрактивно и да се акцентира на рекламата в интернет. Споделено бе мнение, че общината може да привлича вниманието на потенциалния пазар в страни като Полша, Чехия и други държави от Източна Европа. Отчетено бе, че културният афиш на общината е фактор в привличането на туристи.

Предстои събраните предложения да бъдат заложени в бюджетната рамка за 2015 година, информират от пресслужбата на община Балчик.