Похитителят на двете момичета от Добрич е задържан под стража
Похитителят на двете момичета от Добрич е задържан под стража / Sofia Photo Agency

Окръжен съд - Добрич постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на Тансел Ергин Хасан, обвиняем в отвличането на две 19-годишни момичета от Добрич. Мярката е наложена в публично съдебно заседание.

Хасан е обвиняем за отвличането на Йоана Янкова Бакърджиева и Александра Живкова Кирилова. Още при първоначалния си разпит той е направил признания, посочват от съда.
Оттам допълват, че предвидено за извършените престъпления наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор, което също налага постановяване на конкретната мярка.

От свидетелството за съдимост на обвиняемия се установява, че в периода 2007 – 2013 година той е извършил осем престъпления с влезли в сила присъди, като е търпял наложените наказания, включително и лишаване от свобода. В досъдебното производство се съдържат и недобри характеристични данни за личността му. Фактите безспорно налагат извода, че е налице опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, затова Окръжният съд му налага най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.