Подозират Хаджиев и Ганев в съпричастност към други далавери
Подозират Хаджиев и Ганев в съпричастност към други далавери / netinfo

Все още не е приключило досъдебното производство относно неправомерност на сделки на Областна управа с 8 имота край Дамбата в Балчик, заяви прокурор Пламен Костадинов. Делото е образувано е срещу неизвестен извършител, но прокуратурата счита, че бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и бившият шеф на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" Пламен Ганев имат отношение към него, каза Костадинов пред журналисти.

Както Дарик вече съобщи, в края на миналата година областният управител Желязко Желязков обяви, че е започнало производство за 8 парцела на Дамбата в Балчик, продадени без търг на фирми. Сделките са станали по време на управлението на Хаджиев, каза тогава губернаторът.

Буквално в последните дни получихме официална информация от областна управа за десетки други неправомерно извършени сделки с държавни имоти за около 700 000 лева, заяви днес прокурор Костадинов. По тази информация се работи и се събират доказателства. В най-скоро време ще бъде повдигнато обвинение и по тези случаи.