Стефани Маринова и Александър Петров с организаторката Елка Няголова
Стефани Маринова и Александър Петров с организаторката Елка Няголова / Дарик Добрич
Стефани Маринова и Александър Петров от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, представиха няколко емблематични български песни като поздрав към поети от всички славянски държави - участници в Международния фестивал на поезията „Славянска прегръдка“ във Варна.

Песните „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и „Катерино моме“, изпълнени от добричките таланти, прозвучаха на срещата „Поезия в петолиние“, провела се на открито пред Икономическия университет във Варна. В същия ден, след официалното откриване на изложбата „Водата, която ни свързва“ в галерия „Академика“ с автор Дени Орманова и последвалото литературно четене, гостуващите поети се насладиха и на популярната българска песен „Хубава си, моя горо“. Дуетното изпълнение на Стефани и Александър вдигна всички присъстващи на крака.

Фестивалът „Славянска прегръдка“ се провежда за 11-та поредна година и се организира от Славянска академия с президент Елка Няголова, Община Варна, Икономическия университет, Съюза на българските писатели и др.