ОИЦ-Силистра
ОИЦ-Силистра / netinfo
Областният информационен център /ОИЦ/ в Силистра отбелязва десетата годишнина от членството на България в ЕС по нестандартен начин. Изработени са 7 пана, които представят десет значими инфраструктурни проекта в област Силистра - вече реализирани с европейски средства и с особена значимост за общността.

Инициативата “Открий десетте разлики” провокира хората да си припомнят обектите ”преди” и "след” намесата на европейските средства. В снимки са представени различни проекти от всички общини в област Силистра. Паната са предоставени на кметовете на общините, с цел да бъдат популяризирани.

Община Силистра участва в паното с два проекта - "Зелена и достъпна градска среда - пл."Свобода", централна градска част", с които се обнови Дунавският парк и Центъра за деца и младежи с увреждания.

През програмния период 2007-2013 г. на територията на област Силистра са инвестирани над 165 млн. лв. благодарение на европейските фондове. По 7-те Оперативни програми са реализирани 128 проекта на обща стойност почти 128 млн. лв, от които над 101 млн. лв са безвъзмездна финансова помощ. Европейските средства са мобилизирали над 26 млн. лева допълнителен финансов ресурс от страна на бенефициентите. През настоящия програмен период 2014-2020 г. до момента са договорени близо 50 млн. лв. за реализиране на 122 проекта.