Обсъждат плана за подобряване на водния цикъл на Добрич
Обсъждат плана за подобряване на водния цикъл на Добрич / netinfo

Готов е генералният план по проекта за подобряване на водния цикъл на Добрич, съобщи кметът на общината Детелина Николова. Той е обсъден на заседание в столицата, в което са участвали  представители на общината, МОСВ, МРРБ и  екипът, който осъществява техническата помощ по проекта.

Проектът предвижда  реконструкция на канализационната  и водоснабдителна мрежа в Добрич, както и модернизация на пречиствателна станция Врачанци.
Община Добрич ще настоява от изработения план да бъде извадена мрежата на  „Рилци”, тъй като за квартала вече има друг проект, който чака финансиране по оперативна програма „Околна среда”.   
  
Предстои планът да бъде съгласуван с ВиК- Добрич,  след което ще се направи техническо проектиране на съоръженията и ще бъде изготвена  апликационна форма, обясни Детелина Николова.
 
Очаква се през март 2010 година работният проект  вече да е готов и с него да се кандидатства за финансиране по оперативните програми на Европейския съюз.  Очакваната инвестиция  е в размер  на 63 млн. евро.

Думите на Детелина Николова можете да чуете в прикачения файл.