Общинската полиция ще заработи догодина
Общинската полиция ще заработи догодина / Дарик Добрич

Очаква се Общинската полиция на Добрич да заработи догодина. Това съобщи кметът Йордан Йорданов пред журналисти. Подадено е предложение от Общината към Министерството на вътрешните работи. Очаква се одобрение от министър Румяна Бъчварова. Такава е процедурата, поясни кметът, но от МВР имат ангажимент само към обучението и униформите на звеното.

Финансирането на дейността ще бъде от бюджета на Община Добрич. Ще се планират около 125 000 лева за 2017 година. В Общинската полиция ще работят 8 души - един началник и 7 служители. Те ще патрулират в парка и по улиците на Добрич и ще следят за реда. Ще имат права да налагат санкции за неспазването на всички общински наредби, вкл. неправилно паркиране, нарушение на реда, вандализъм и т.н.

Кметът отбеляза, че е трудно да се намерят пари за функционирането на Общинската полиция, но екипът е решен да я задейства. Той похвали служителите на „Синя зона" за увеличените с 25% приходи от платено паркиране и припомни, че вече в хазната влизат средства и от глобите на нарушители с автомобили, на които се поставят скоби.