Общината недоволна от възстановяването на разкопаните от БТК настилки
Общината недоволна от възстановяването на разкопаните от БТК настилки / Дарик Добрич

Разкопаните от оператори настилки в Добрич не се възстановяват коректно, заяви ресорният зам.-кмет арх. Пламен Ганчев. Основната част от прокопаванията в града се  правят по проект на БТК за изграждане на тръбна кабелна мрежа за оптичен кабел.

Миналата седмица е извършена пълна проверка на обектите, обходени са всички разкопани участъци, направени са снимки и констативни протоколи. Оказало се, че  почти на всяка улица има пропадане, невъзстановяване или некоректно възстановяване. Днес община Добрич ще сезира главния изпълнител и инвеститора БТК, че няма да приеме обектите, докато разкопаните настилки не се възстановят според изискванията.

Ганчев обяви още, че започва повдигане на пропаднали шахти в Добрич и изравняването им с уличните платната. Процесът ще продължи и по време на изкърпване на уличната мрежа в града. Офертите на фирмите, които кандидатстват за изкърпването, ще бъдат отворени на 30 април, след което трябва да се сключи договор и да стартират реалните дейности. Междувременно е започнала подмяна на тротоара по ул."Дунав", като се очаква в рамките на десет дни дейностите да приключат.

Общината недоволна от възстановяването на разкопаните от БТК настилки
netinfo