Община Добричка
Община Добричка / Дарик Добрич
Община Добричка спечели проект, наречен „От сърцето на Добричка до хората в Европа“ в конкурс за финансиране на малки проекти, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.
 
Стойността на проекта е 3500 лева, като 3000 лева се осигуряват от грантова схема и 500 лв. съфинансиране от общината. Партньор е Сдружение Бизнес агенция.
 
Основната цел е да се повиши информираността на хората от 68-те села на житницата на България – Община Добричка, за ползите от членството, за връзката между приоритетите на председателството на страната и живота на обикновените хора и децата от региона и приноса на всеки човек за по-доброто бъдеще на Европа.
 
Проектът предвижда да обхване участници в планираните три събития - общо130 души, 70 възрастни и 60 деца от 35 села от територията на община Добричка. Информационните дейности ще обхванат непряко поне 350 души от селата, на териториите на които активно работят читалища.

Акцентът е върху привличане на участници от всички възрастови групи и от всички етнически групи съгласно демографския профил на общината.
 
Ще бъдат привлечени жители от различни села, като им се осигури транспорт за включване в събитията, за да се покрие максимално широк кръг представители на целевата група на проекта.
 
По време на събитията ще бъде предоставена ясна и достъпна информация за същността и ролята на Българското председателство на Съвета на ЕС и изграждане на по-устойчив  и позитивен образ на страната ни за развитието на ЕС.