Община Добричка отпуска 68 хил. лева за компактор за депото в Стожер
Община Добричка отпуска 68 хил. лева за компактор за депото в Стожер / Дарик Добрич

Общинският съвет на община Добричка одобри  сумата от 68 хил. лева за закупуване на компактор, който първоначално ще се използва за уплътняване на депонираните отпадъци в депото в село Богдан, а по-късно  за нуждите на бъдещото  регионално депо край село Стожер

Компакторът ще се закупи от Сдружение „Управление на отпадъците - регион Добрич",  в което членуват всички общини от областта и община Никола Козлево от област Шумен. Всяка община в сдружението поема разходи, изчислени на базата на броя на населението й, беше уточнено на сесията. Целевото участие на община Добричка за закупуването на компактор  възлиза на 68 хил. лева. 

Съветниците одобриха отпускането на още  7 300 лева, с  които община Добричка  покрива дяловото си участие за финализиране на работното проектиране на депото в Стожер  и извършване на  подготвителни дейности, за кандидатстване по Оперативна програма „ Околна среда". 

Във връзка с въпрос, поставен по време на заседанието зам.- кметът  Тошко Петков увери съветниците, че подготвяният проект за депото в Стожер  е съобразен с поставеното от Общинския съвет на община Добричка условие - към новото депо да има обходен път и то да разполага със собствен водоизточник.