Община Добрич получи награда от фестивал на туристическия филм
Община Добрич получи награда от фестивал на туристическия филм / Община Добрич

Община град Добрич получи награда на XII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа". Призът е за рекламния филм „Пъстрото лице на Добруджа - на границата между две епохи" в категория „Вяра и традиции". Номинирани бяха 48 туристически филма, правени през последните три години, от общо 93 заявили участие от 24 страни, сред които Австрия, Финландия, Индонезия, Палестина, Виетнам, Турция.

Филмът на Община Добрич е продуциран през 2013 година в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа", по който партньори са общините Добричка, Балчик и Каварна. Наградата представлява уникална статуетка, копие на артефакт с отпечатък на Колояновия пръстен.

Фестивалът „На източния бряг на Европа" е част от голямото семейство CIFFT и е единствената международна платформа за висококачествени туристически продукции в България. Вече дванадесет години той събира в рамките на туристическото изложение „Културен туризъм" най-добрите кинопродукции в света на туристическа тематика и дава трибуна на дискусии. Номинираните за награда филми се състезаваха в пет категории - „История и култура", „Природа и екотуризъм", „Вяра и традиции", „Спорт и приключения" и „Корпоративен туристически филм". Допустими са рекламни филми, рекламни клипове, телевизионно предаване и документални филми. Оценка за продукциите даде 8-членно международно жури.

Добричкият филм можете да гледате на: https://www.youtube.com/watch?v=h7KDlGPgLLA