/ Община Генерал Тошево
Община Генерал Тошево осигури 40 комплекта - светлоотразителни жилетки, сигнални свирки и шапки, за участниците в Детско полицейско управление към СУ „Никола Й. Вапцаров“. Те бяха връчени днес от кмета Валентин Димитров, в присъствието на полицаи от Районното управление.

Наред с пожеланията за спазване на закона и работа в услуга на гражданите, градоначалникът посъветва децата-полицаи да не спират единствено Дядо Коледа, тъй като той се движи бързо, за да успее да зарадва всички деца по света. Идеята за осигуряване на облеклото е на Районно управление "Полиция".

Инициативата ‚Детско полицейско управление“ стартира за втори път в СУ „Свети Климент Охридски“

След церемонията, децата се включиха в акция „Пешеходец“, като раздаваха листовки с препоръки за безопасно пресичане на обозначените за това места. Това бе втората им инициатива в рамките на Детското полицейско управление. Следващата ще се реализира рано напролет.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методически указания са разработени от експерти от МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.