НАП припомня: Остават два дни за подаване на корпоративните декларации
НАП припомня: Остават два дни за подаване на корпоративните декларации / Дарик Добрич - архив

До края на данъчната кампания (30 април 2014 г.) информационният център на НАП ще работи с удължено време, информират от ведомството. Експертите на Агенцията ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8,30 до 18,30 ч., всеки работен ден.

На телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изисква разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а именно проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на стандартен разговор в зависимост от съответния абонаментен план. Запитвания клиентите могат да изпращат и на имейл адрес infocenter@nra.bg.

От НАП напомнят още, че остават два работни дни до изтичането на крайния срок - 31 март, за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци. 184 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени по електронен път, подписани с електронен подпис, до този момент в НАП.

31 март е и крайният срок, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.).  Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2014 г. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.