Наемателите на студентското общежитие са без ток и вода
Наемателите на студентското общежитие са без ток и вода / netinfo

Група от 20 души, наематели в бившето Студентско общежитие 1 на ул."Калиакра"№54, протестираха пред областната управа, затова че в сградата няма ток и вода.

Е.ОН спря тока на 13 ноември, а вода нямаме от 14 ноември, оплакаха се представителите на 80 семейства, които обитават блока. Те са получили писмо от електрическата компания, че токът ще бъде прекъснат заради забавяне на плащанията.

Наемателите уверяват, че част от дължимите суми по сметките за месец септември за ток и вода са погасени. Останалата част ще бъде платена до понеделник. По думите им дългът за вода за септември е 2400 лева, а за ток - 2460 лв.  

Двама представители на протестиращите и секретарят на областна управа Драгой Драгоев днес провеждат среща по проблема във Варна със служители на Е.ОН и проф. Анелия Клисарова - ректор на варненския Медицински университет - стопанин на общежитието.  

Живеещите на ул."Калиакра" протестираха и в началото на октомври. Наемателите твърдят, че са коректни платци и редовно са си плащали за консумираните ток и вода. Парите са превеждани на Медицинския университет – Варна. Средствата обаче не са постъпвали по сметките на Е.ОН и ВиК.

На 5-ти октомври от областната управа бе обещана помощ, но досега не сме видели такава, казаха днес протестиращите.