Националният волейболен тим на Беларус ще се подготвя в Добрич
Националният волейболен тим на Беларус ще се подготвя в Добрич / Дарик Добрич - архив

Мъжкият национален отбор по волейбол на Беларус ще бъде на подготовка в Добрич през октомври, съобщи президентът на ВК Добруджа 07 Веселин Велев. Възможно е да бъде организиран минитурнир, тъй като няколко български отбора са пожелали да направят контроли с беларусите.

Волейболистите на Добруджа 07 започнаха подготовка за новия сезон. В състава на добруджанци има четири нови попълнения - центровете Денис Чавдаров и Алекс Грозданов, посрещачът Мартин Атанасов и диагоналът Велизар Чернокожев. Чавдаров идва от Монтана, а останалите трима – от Левски Бол. В същото време отбора напуснаха Костадин Стойков, Симеон Александров и Стефан Стоянов, които се присъединиха към Монтана, и Венцислав Рагин, който бе привлечен в Томис /Констанца/. Добруджа 07 търси още един посрещач.

До края на месец септември отборът ще бъде в Добрич, а в началото на октомври ще замине за две седмици в Нови Сад, където ще вземе участие в традиционен турнир. До началото на шампионата на Суперлигата / последната седмица на октомври или първата на ноември/ ще бъдат уговорени няколко контроли.

Веселин Велев формулира целите пред клуба за новия сезон. Те са влизане в четворката на шампионата и минимум полуфинал в турнира за купата на България. Той допълни, че това е една добра изходна позиция, че ръководството не иска да отстъпва от постигнатото миналия сезон и че целта е да се изгради перспективен отбор, който да се развива и да може да защити постигнатото досега. Велев уточни обаче, че високите цели се постигат с висок бюджет. „Тази година  очаквахме по-голяма помощ от общината, защото смятам, че оправдахме средствата, които те инвестираха в нашия клуб, но бюджетът не беше увеличен”, коментира Велев. Той допълни, че миналата година първоначално планираните разходи са били надхвърлени, но хората, заели се с финансирането на отбора са осигурили необходимото. Това е направено и сега.