Набират предложения за лого на Седмицата на гората
Набират предложения за лого на Седмицата на гората / ИАГ

„Подобри гората" е посланието на тазгодишната Седмица на гората, която ще се проведе в цялата страна от 4 до 10 април. Мотото на кампанията е израз на ангажимента за развитие на сектора и призив към гражданите да се включат активно в процеса. Неслучайно и логото тази година изобразява гора от ръце.
Седмицата на гората, която се отбелязва от 1925 г. насам, ще включва поредица от инициативи. Част от тях е и пътуваща изложба, която ще обиколи шест български града и ще представи ползите от горските продукти. Новата визуална идентичност на Седмицата на гората ще се развие и с подкрепата на любителите на природата.

Набират се предложения за лого на кампанията. Всеки кандидат може да участва с идея, без да е необходимо прецизно графично оформление. Предложенията трябва да постъпят в ИАГ до 1 април 2016 г. на e-mail: logo_gora@iag.bg, в деловодството на ИАГ или в пощенски плик на адрес: София 1040, бул. „Христо Ботев" № 55, етаж 5, Изпълнителна агенция по горите, за конкурса за лого. Заедно с проекта си авторът трябва да приложи имената си, електронна поща и телефон за контакт. Предложенията в затворен плик може да се оставят и в Централното управление на Североизточно държавно предприятие, на ул. „Петра" №1 в град Шумен.

Журито ще класира три предложения с награден фонд - 1 000 лева за І място, 500 лева за ІІ място, 300 лева за ІІІ място. На 9 април, в рамките на Седмица на гората, ще се състои награждаване на победителите.