/ МВР
Допълнителни мерки за подобряване на пътната безопасност разпореди ръководството на ОДМВР-Силистра, след като двама души загинаха, а други шестима пострадаха при пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в областта.

Създадена е организация за засилен контрол върху скоростните режими в населените места и извън тях. Пътните полицаи ще следят за неправилно и рисково изпреварване, за използване на предпазни колани в автомобилите, включително и на задните седалки, за носене на каски от мотоциклетистите и др. Активно ще се проверява  за управление на МПС от неправоспособни водачи и от такива, употребили алкохол или упойващи вещества.

Планирани са специализирани полицейски операции, включително и по метода на широкообхватния контрол. Определени са точки за контрол с автоматизирани технически средства, съобразени по време и място с интензивността на движението.

В периода от 19 до 25 август т.г. в Силистренска област са регистрирани 9 пътнотранспортни произшествия с 2 загинали и 6 пострадали граждани. От началото на годината до 25 август броят на автопроизшествията е 183, 62 от които тежки, с 5 жертви и 82 ранени. За същия период на м.г.

пътнотранспортните произшествия са били 195, от които 68 тежки, с 8 загинали и 81 пострадали граждани.

Само през изминалата седмица на територията на Силистренска област са установени 682 нарушения на правилата за движение, 560 от които нарушения на скоростните режими. Засечени са двама неправоспособни водачи и други двама, седнали зад волана с алкохолна концентрация над 1.2 промила.