/ Дарик Добрич
Областният управител и Регионалният исторически музей канят добричлии на литературен празник в Дом-паметник „Йордан Йовков“ на 1 юни, от 11:00 часа. Събитието е в изпълнение на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България.

Публична сказка по беседи на Петър Дънов организират в библиотека "Дора Габе"

В Деня на детето Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще отвори врати, за да посрещне младите хора, които чрез стиховете си градят мостове между поколенията и съхраняват живо културното наследство.

Празникът „Поетичните гласове на младите европейци - живото културно наследство на Европа“ е посветен на малките, големите и вече пораснали автори, участвали в поетичния конкурс „Възкресения“. 

Нощ на литературата в Регионална библиотека "Дора Габе"

Самият конкурс има 25-годишна история, като се е превърнал в емблема за средношколците, любители на мерената реч. Не един и двама от печелилите отличия в годините назад са вече утвърдени автори на стихове.

Домакините са подготвили юбилеен сборник „Възкресения“ за 25-ата годишнина на конкурса, който е финансиран със средства по Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България.