Левче на час ще се плаща за паркиране в „синята зона на Добрич
Левче на час ще се плаща за паркиране в „синята зона на Добрич / dariknews.bg
Левче на час ще се плаща за паркиране в „синята зона" на Добрич
30618
Левче на час ще се плаща за паркиране в „синята зона" на Добрич
  • Левче на час ще се плаща за паркиране в „синята зона" на Добрич

По 1 лев на час ще се плаща за паркиране на леки автомобили в границите на „синята зона" на Добрич, решиха общинските съветници на днешното си заседание. 2 лева ще бъде таксата за час на лекотоварните автомобили с общо тегло до 3,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа.
 
Таксата за платено паркиране "Служебен абонамент" ще бъде 120 лева за месец. При принудително блокирано МПС чрез използването на скоба ще се плаща такса в размер на 10.00 лева. Ако автомобилът е вдигнат с "паяк"  собственикът ще трябва да плати 50 лева, а когато преместването се преустанови на място - 25 лева. 

„Синята зона" в Добрич беше въведена в най-натоварените места в Добрич с решение на общинския съвет от 23 април. С нея за облекчаване на трафика, ще бъдат осигурени платени места за паркиране в територията, заключена между булевардите „3-ти март", „Добричка епопея", „Добруджа" и ул. „Отец Паисий", включително и по улиците „Батак" и „Гоце Делчев".

Съветниците определиха и няколко нови общински такси, необходими поради заявен инвеститорски интерес. Издаване на разрешение за строеж на Базови станции на мобилни оператори върху терен ще струва 600 лева, а върху покрив на сграда или наето помещение - 400 лева.

30 хил. лева е таксата за поставяне на алтернативни енергийни източници -ветрогенератори в община Добрич. Поставянето на фотоволтаични системи ще струва 0,5 % от строителната стойност на обекта, но не по-малко от 1000 лева на декар.

Чуйте в аудиото от секретаря на общината Румен Русев има ли вече зaкупени паяк и скоби и откога ще започнат да наказват така нарушителите на Наредбата за движение. С него разговаря Валентина Добринчева.