Курортът „Албена“ става на 45 години
Курортът „Албена“ става на 45 години / Дарик Добрич

Курортът „Албена" посреща 45-ия си рожден ден. Ваканционното селище ще има специална украса днес, а тържествата са вечерта. В 19.00 ч. започва дефилето на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, и талисманите на Албена - Доди, Алби и Ири. Шествието ще тръгне от хотел "Калиакра" през плажната алея, ще продължи покрай Лунапарка на базара и по търговската улица ще се придвижи към откритата сцена до хотел "Добруджа", където от 20.00 ч. ще започне празничният концерт. Участие в него ще вземат Младежки духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, Модерен балет от Санкт Петербург - участници във фестивала „Трикси", Маргарита Хранова, Веселин Маринов и Queen Tribute - "We are the champions".
Водещи на юбилейния концерт ще са лицата на Дарик радио Михаил Дюзев и Иво Райчев.

Кулминация на тържеството в 21.30 ч. с разрязването на петте юбилейни торти, които тежат общо 700 килограма. Всяка от тях е с различна украса. Приготвяха ги два дни най-добрите майстор-сладкари на Албена: Румен Сребков, Ивелина Цветкова, Антония Драгнева, Веселина Димова и Тодор Тодоров.
В 23.00 ч. празникът продължава с плажно парти пред Бийч клуб „Ганвие".

Юбилеят на „Албена" бе отбелязан с редица събития през цялата настояща година. През пролетта и началото на лятото пътуваща изложба „45 години Албена" бе показана в София и Добрич. Тя представя историята на черноморския курорт през годините, като отразява и развитието на морския туризъм в страната като цяло. За паната са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от периода 1969-1980 г. Те могат да бъдат разгледани и онлайн в юбилейния уебсайт на Албена www.45albena.bg.