Крадец опитва да се укрие в чужбина
Крадец опитва да се укрие в чужбина / netinfo

28-годишен крадец на 180 грама златни бижута бе спипан от полицията при опит да напусне страната и да се укрие в чужбина. Апашът имал 20-годишен съучастник, който пък бе заловен в добрички квартал.

Кражбата станала в началото на януари, но грабителите са задържани едва сега. На 04.01. около 18.40 часа единият от двамата престъпници влязъл в златарско ателие като клиент и поискал за разгледа отблизо няколко накита. В този момент в магазинчето влязъл вторият крадец, който внезапно грабнал украшенията и хукнал навън. Мнимият клиент избягъл веднага след него. 

Няколко часа след получаването на сигнала за дръзката кражба, служителите на полицията установяват  самоличноста на двете лица. Започва издирване територията на цялата страна.   

28-годишният  мъж е задържан на ГКПП, при опит да напусне страната и да се укрие в чужбина. Съучастникът е открит в района на жк”Балик” в Добрич след внезапна полицейска операция, организирана от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич.

Част от бижутата са намерени в автомобил, с който те трябвало да бъдат изнесени от Добрич и да бъдат пласирани в съседен областен град.
Двамата крадци са криминално проявени и осъждани. Единият е задържан „под стража”.