Комикс уъркшоп в Младежкия дом
Комикс уъркшоп в Младежкия дом / netinfo
За втори път в Добрич се организира Комикс уъркшоп. Домакин на събитието е Младежкият център, организатори са онлайн платформа "Български комикс десант" и експозиция "Музей на комикса" към Регионална библиотека "Л. Каравелов" Русе. Форумът ще се проведе в два дни - 20 и 21 април (петък и събота). Участието е безплатно, поканени са всички с желание да рисуват и да опознаят изкуството на комиксите. Модератори са Александър Въчков, Венцислав Великов, Стоян Комитски, Станислав Колев, Николай Бебенов, Николай Маринов и Бисер Енчев.

Днес в 14.00 ч. ще се открие изложба от комикси "Нашенци" от творческия тандем Николай Бебенов - Стоян Комитски; както и с комикс щрихи от доайените на списание "Дъга" Георги Шуменов и Владимир Коновалов.

От 15.00 до 18.00 ч. модераторите - лектори ще разясняват основните на правенето на комикси и са предвидени часове за свободно рисуване на посетителите.

На 21 април програмата започва в 10.00 ч. с едночасова лекция "Как се рисува илюстрация, карикатура, шарж". В 11.00 ч. Венцислав Великов ще демонстрира дигитално рисуване на илюстрации и комикси, след което е предвидено и свободно рисуване по темата.
От 13.00 ч. ще бъдат разяснени съвременните тенденции в развитието на българския комикс, след което до 16.00 ч. предстои свободно рисуване по всички теми и жанрове, с което и уъркшопът ще бъде закрит.

комикс уъркшоп
netinfo

Комикс уъркшоп в Добрич
netinfo