Кметът на Балчик налага глоби  заради разкопани улици
Кметът на Балчик налага глоби заради разкопани улици / netinfo

На спешна среща, свикана от кмета на община Балчик Николай Ангелов  бе обсъдена работата по полагане на водопровод и канализационна мрежа в Балчик. В разговор с представители на фирмата изпълнител „Хидротек” и надзорниците от “Poyry Environment” кметът бе категоричен, че няма да допусне плащане  докато всички улици, по които е работено, не бъдат почистени и се възстанови асфалтовата настилка.

Ангелов обяви датата 17 април за краен срок, в който улиците да бъдат почистени. От „Хидротек” заявиха, че ще се съобразят с искането на кмета и ще направят необходимото за осигуряване безопасността на гражданите и моторните превозни средства, като поставят необходимата пътна маркировка.

За неспазване на графиците и незавършени инженерни дейности по 12 улици в Балчик общината ще наложи глоби на изпълнителя. Това са ул. “Раковски” (между “Йордан Йовков” и “Драва”), местността “Кулака” при изграждане на колектор 6А, ул. “Вихрен”, “Мусала”, “Средна гора” (между “Дунав” и “Волга”), “Марица”, алея „Дамба”, ул “Рила”, “Приморска” (от пл. “Рибарски” до “Бяла къща”, ул. “Дунав” (между “Струма” и “Черни връх”), ул. “Черни връх” (между “Дунав” и “Варненска”), “Стара планина”, (между “Ропотамо” и “Варненска”), ул. “Янтра” (между “Люлин” и “Варненска”).